Tipsa en vän

Var med och gör skillnad

Joakim Hermanson

Nu tar vi tag i våra framtidsfrågor med hjälp av en delstrategi för svensk naturturism. Dessutom arbetar vi vidare med besöksvänligt skogsbruk, turism i skyddad natur och att tillgängliggöra vår natur för ännu fler. Förändring skapar vi tillsammans och fler kan göra mer. Därför behöver vi dig och du behöver Ekoturismföreningen.

Nu inleds en unik samverkan kring besöksvänligt skogsbruk i Tiveden. / Foto: Staffan Widstrand

Med din hjälp kan 2017 bli ett spännande år. Tillsammans med Visita och Svensk Turism arbetar Svenska Ekoturismföreningen nu fram en särskild delstrategi för svensk naturturism. En samlad och enig besöksnäring kommer på så vis ta ett helhetsgrepp om naturturismens framtid. Gemensamt kommer vi presentera slutsatser och lägga förslag kring en rad ödesfrågor som tillgången till vild och vacker natur, samverkan med landets markägare, turism i nationalparker, vår egen växt- och konkurrenskraft, moms på naturguidningar, behovet av utbildning, kvalitetsmärkningar och hur vi bäst organiserar oss. 

Det är dags att vässa Sveriges internationella konkurrenskraft. Fantastisk natur och duktiga entreprenörer kan tillsammans med samsyn, långsiktighet och ett klokt ledarskap från branschen själv göra skillnad. / Foto: Staffan Widstrand

Samtidigt arbetar regeringen med en egen strategi för en hållbar turism och en växande besöksnäring. Där är naturturismen en viktig del i den utredning som tillsattes i höstas. Nu inleder även Visit Sweden en flerårig internationell kommunikationssatsning på hållbar natur- och ekoturism på svensk landsbygd. En satsning som Ekoturismföreningen har varit med och utformat. Utifrån skogarna runt Tivedens nationalpark arbetar vi vidare med utmaningarna kring ett besöksvänligt skogsbruk. Under året presenterar vi också nya förslag på hur vår natur kan tillgängliggöras för många fler, och på ett sätt som samtidigt bidrar till sysselsättning och landsbygdsutveckling.

Men förändring sker inte av sig själv. Fler måste vara med och dra sitt strå till stacken. Även ditt företag borde vara med i en förening som i mer än 20 års tid har arbetat för att stärka och ta vara på natur- och ekoturismens möjligheter. Alla är välkomna, i synnerhet företag, men också föreningar, turistbyråer, kommuner, privatpersoner och studenter. Bland vårens nya medlemmar lottar vi dessutom ut fem presentkort från Naturens Bästa á tusen kronor.*
Du behövs när vi tillsammans gör skillnad - bli medlem redan idag!

 

Här får du ytterligare sju goda skäl för att bli medlem

1 - Var med och utveckla ekoturismen

Ekoturismföreningen har i snart 20 år företrätt och utvecklat svensk natur- och ekoturism. / Foto: Staffan Widstrand

Ekoturismföreningen med Naturturismföretagen företräder arrangörer av natur- och ekoturism både här hemma och utanför Sveriges gränser. Vi utvecklar och representerar branschen genom att kräva bättre och rättvisare regler kring moms, resegarantin, turism i skyddad natur och andra illa anpassade regler. Vi stimulerar kompetens- och affärsutveckling med utbildningar, nyheter och information på webben. Med hjälp av kvalitetsmärkningen Naturens Bästa arbetar vi för högre kvalitet, mer miljöanpassning och bättre lokalförankrad naturturism.

2 - Se till att ditt företag syns i Naturturismföretagens branschregister

Genom att synas i Naturturismföretagens branschregister visar du att du både finns och bryr dig. / Foto: Staffan Widstrand

Naturturismföretagen är Sveriges största och bäst uppdaterade branschregister över svensk natur- och ekoturism. Ett sätt att visa att du finns och att du även bryr dig. Varje månad görs nästan 500 sökningar bland Naturturismföretagens medlemsföretag och organisationer. Många som söker är journalister och agenter som letar efter affärsmöjligheter och partners. Vill du synas ännu mer, har du som medlem förmånliga priser på våra webbannonser.  

3 - Bidra till naturskydd & kulturvård

Ekoturismen har gett världens valar ett högre värde levande än döda. Dessutom har man skapat riktlinjer för valskådning och samverkar på flera håll med forskningen. / Foto: Magnus Lundgren / Wild Wonders of Europe

Ekoturism handlar om att ge värdefull natur och kultur ett ekonomiskt värde. Då bidrar turismen till naturskydd och kulturvård. Därför vill vi se mer ansvarfull ekoturism i skyddad natur, och här finns många utmaningar. I Sverige arbetar flera av våra medlemmar med exempelvis fjällräven, öringen, ängs- och hagmarker, samisk kultur och gamla tiders sjömanskap. Bara för att ge några exempel. Internationellt värnar andra om bergsgorillor, valar och tigrar.

Idag är mer än fem tusen resenärer med i Naturens Bästas resklubb. Ett antal som hela tiden ökar. / Foto: Staffan Widstrand

4 – Naturens Bästas resklubb på köpet
Vår resklubb växer och samlar nu mer än 5 000 glada resenärer. Ett par gånger om året får du klubbens nyhetsmejl som kittlar reslusten, tipsar om tävlingar, rabatter och erbjudanden. Dessutom deltar du i klubbens återkommande lotterier.

5 - Koll på vad som händer
Våra regelbundna nyhetsmejl ett par gånger i månaden håller dig informerad om vad som händer. Som ny medlem får du även ett tidigare nummer av vår medlemstidning Safari. Här finns inspirerande artiklar om professionella arrangörer och tänkvärda bakgrundstexter.  

6 - Rabatt på utbildningar och när du söker till Naturens Bästa
Som medlem i Ekoturismföreningen får du ofta rabatt på olika kurser och du spar tusenlappar om du vill ansöka till Naturens Bästa

7 - Tillgång till våra Medlemssidor
Dessutom får du tillgång till våra särskilda medlemssidor, med affärsmöjligheter, debattinlägg, diverse tjänster och värdefulla tips. Bland annat hittar du en matnyttig samling råd om webbsidor, sökmotorer och framgång på nätet.

Varmt välkommen ! 

Mer om

 

* Fem presentkort á 1 000 kronor lottas ut bland de nya medlemmar, som betalar årets medlemsavgift under perioden den 1 januari till den 25 juni 2017. Här hittar du förra vårens fem vinnare av ett presentkort á 1 000 kronor.

Länkar Fråga om medlemsskap
 
Datum 2017-01-09

 

Tillbaka