Tipsa en vän

Dags att bli medlem

Tur på långfärdsskridskor / Joakim Malm - Iceguide

Efter en bra vår och en sommar med växtvärk och besöksrekord väntar en intensiv höst. Nu ska vi se till att löften om bland annat sänkt moms infrias, själva lansera en strategi för svensk naturturism och bevaka regeringens egen utredning. Då behövs du som medlem i Ekoturismföreningen och just nu bjuder vi på höstens avgift.

Fler fjällvandrare och toppturer, fler besök i naturum och nationalparker - sommarens nyhetsflöde har vittnat om många besöksrekord. / Foto: Michael Engman - Engmanbild

I våras föreslog regeringen sänkt moms på naturguidningar från årsskiftet. Vidare utlovades en satsning på nattåg och att naturturism blir en egen inriktning på gymnasieskolan. Själva instiftade vi ett mångfaldspris för samverkan mellan naturturism och naturvård, vår märkning Nature’s Best fick en ny kostym, och under sommaren strömmade rapporter in om besöksrekord runt om i landet. Allt detta tack vare vårt envisa arbete tillsammans med många andra goda krafter. 

Ekoparker för naturturism eller skogsproduktion eller kanske både och? En av sex prioriterade pilotinsatser handlar om hur Sveaskogs ekoparker kan nyttjas optimalt till förmån för Sverige, biologisk mångfald, rörligt friluftsliv och bygden. / Foto: Staffan Widstrand

Nu väntar en intensiv höst. Vi har redan sparkat igång sex pilotinsatser på strategiska områden. Nästa steg blir att tillsammans med Svensk Turism och Visita lanserar en särskild strategi för svensk naturturism. Den kommer bland annat föreslå bättre tillgång till värdefull natur, samverkan med landets markägare, översyn av dagens alla regelsystem, insatser som främjar företagens växtkraft och mycket mer. Innan jul presenterar regeringens egen utredning sina förslag för ökad växt- och attraktionskraft inom svensk besöksnäring.

Därför fortsätter vårt framgångsrika opinions- och påverkansarbete. Med fler medlemmar kan vi göra mer, och du och övriga naturbaserade turismföretag behöver en stark företrädare. Alla är välkomna, särskilt du som företagare, men även föreningar, turistbyråer, kommuner, privatpersoner och studenter. Betala din medlemsavgift för 2018 redan nu, så bjuder vi på höstens medlemskap. Dessutom lottar vi ut fem presentkort från Nature’s Best bland höstens nya medlemmar.* Välkommen till Ekoturismföreningen där vi tillsammans gör skillnad - bli medlem redan idag!

 

Här får du ytterligare sju goda skäl för att bli medlem

1 - Var med och utveckla ekoturismen

Ekoturismföreningen har i snart 20 år företrätt och utvecklat svensk natur- och ekoturism. / Foto: Staffan Widstrand

Ekoturismföreningen med Naturturismföretagen företräder arrangörer av natur- och ekoturism både här hemma och utanför Sveriges gränser. Vi utvecklar och representerar branschen genom att kräva bättre och rättvisare regler kring moms, resegarantin, turism i skyddad natur och andra illa anpassade regler. Vi stimulerar kompetens- och affärsutveckling med utbildningar, nyheter och information på webben. Med hjälp av kvalitetsmärkningen Naturens Bästa arbetar vi för högre kvalitet, mer miljöanpassning och bättre lokalförankrad naturturism.

2 - Se till att ditt företag syns i Naturturismföretagens branschregister

Genom att synas i Naturturismföretagens branschregister visar du att du både finns och bryr dig. / Foto: Staffan Widstrand

Naturturismföretagen är Sveriges största och bäst uppdaterade branschregister över svensk natur- och ekoturism. Ett sätt att visa att du finns och att du även bryr dig. Varje månad görs nästan 500 sökningar bland Naturturismföretagens medlemsföretag och organisationer. Många som söker är journalister och agenter som letar efter affärsmöjligheter och partners. Vill du synas ännu mer, har du som medlem förmånliga priser på våra webbannonser.  

3 - Bidra till naturskydd & kulturvård

Ekoturismen har gett världens valar ett högre värde levande än döda. Dessutom har man skapat riktlinjer för valskådning och samverkar på flera håll med forskningen. / Foto: Magnus Lundgren / Wild Wonders of Europe

Ekoturism handlar om att ge värdefull natur och kultur ett ekonomiskt värde. Då bidrar turismen till naturskydd och kulturvård. Därför vill vi se mer ansvarfull ekoturism i skyddad natur, och här finns många utmaningar. I Sverige arbetar flera av våra medlemmar med exempelvis fjällräven, öringen, ängs- och hagmarker, samisk kultur och gamla tiders sjömanskap. Bara för att ge några exempel. Internationellt värnar andra om bergsgorillor, valar och tigrar.

Idag är mer än fem tusen resenärer med i Naturens Bästas resklubb. Ett antal som hela tiden ökar. / Foto: Staffan Widstrand

4 – Naturens Bästas resklubb på köpet
Vår resklubb växer och samlar nu mer än 5 000 glada resenärer. Ett par gånger om året får du klubbens nyhetsmejl som kittlar reslusten, tipsar om tävlingar, rabatter och erbjudanden. Dessutom deltar du i klubbens återkommande lotterier.

5 - Koll på vad som händer
Våra regelbundna nyhetsmejl ett par gånger i månaden håller dig informerad om vad som händer. Som ny medlem får du även ett tidigare nummer av vår medlemstidning Safari. Här finns inspirerande artiklar om professionella arrangörer och tänkvärda bakgrundstexter.  

6 - Rabatt på utbildningar och när du söker till Naturens Bästa
Som medlem i Ekoturismföreningen får du ofta rabatt på olika kurser och du spar tusenlappar om du vill ansöka till Naturens Bästa

7 - Tillgång till våra Medlemssidor
Dessutom får du tillgång till våra särskilda medlemssidor, med affärsmöjligheter, debattinlägg, diverse tjänster och värdefulla tips. Bland annat hittar du en matnyttig samling råd om webbsidor, sökmotorer och framgång på nätet.

Varmt välkommen ! 

Mer om

 

* Gäller nya medlemmar som betalar medlemsavgiften under perioden den 1 september till den 31 december 2017.  Vinnarna presenteras på Ekoturismföreningens sida på Facebook.

Länkar Fråga om medlemsskap
 
Datum 2017-09-18

 

Tillbaka