Tipsa en vän

Extra årsmöte: Nytt namn på föreningen

Skepp

Styrelsen för Ekoturismföreningen föreslår att föreningen byter namn till Svenska Natur- och Ekoturismföretagen. Namnändringen speglar föreningens strävan att företräda hela Sveriges naturbaserade turism och understryker ett fokus på näring och entreprenörskap. En förändring som gradvis växt fram under de senaste 15 åren.

Ekoturismföreningens arbete spänner över ett stort område från turismutveckling i nationalparker till riktlinjer för utomhusmatlagning. / Foto: Alf Linderheim - IBL Bildbyrå

Svenska Ekoturismföreningen bildades 1996 med syftet ”att främja ekoturism i Sverige och internationellt”. Under de senaste 15 åren har föreningen successivt utvecklats mot att bli en allt bredare företrädare för all naturbaserad turism i Sverige. Föreningen arbetar idag aktivt med en lång rad frågor som spänner från ekoturism i nationalparker till opinions- och påverkansarbete för att minska regelkrånglet för landsbygdens turismföretag.

Utifrån denna förändring föreslår Ekoturismföreningens styrelse att föreningen byter namn till Svenska Natur- och Ekoturismföretagen.
Styrelsens huvudsakliga skäl är att visa föreningens vilja att brett företräda all naturbaserad turism i Sverige och sätta näring och entreprenörskap i fokus. Samtidigt fortsätter begreppet ekoturism att finnas med i föreningens namn, som en tydlig viljeinriktning att arbeta för mer och bättre ekoturism både här hemma i Sverige som på fjärran resmål.

Med ett nytt namn synliggörs och tydliggörs föreningens självklara roll som natur- och ekoturismföretagens nationella företrädare, säger föreningens ordförande Annika Fredriksson. / Foto: Carl-Johan Utsi

- Namnändringen bekräftar en långvarig utvecklingsprocess där föreningen steg för steg tagit en allt mer självklar roll som natur- och ekoturismföretagens nationella företrädare. Nu synliggörs och tydliggörs vår breda uppgift, utan att ge upp ambitionerna att stimulera och bidra till branschens hållbara utveckling. Våra medlemmar skapar nya jobb utanför våra storstäder och bidrar i olika omfattning till en levande och livskraftig landsbygd, säger föreningens ordförande Annika Fredriksson.

Plats:  Sandlersalen (plan 1), ABF Stockholm på Sveavägen 41.
Datum:  Onsdagen den 7 februari 2018.
Tid:  12.00 till 13.00
Mer information & frågor[email protected] eller 0490 - 137 50 & 0733 - 74 59 95

Länkar:

 
Datum 2018-01-16

 

Tillbaka