Tipsa en vän
Genomförda arrangemang

Kalendarium

Baskurser om Naturens Bästa, utbildningsdagar kring olika teman, introduktionsträffar, ansökningstillfällen, konferenser och mycket annat.
Det händer mycket i Ekoturismföreningen.
En del organiserar vi själva, men mycket görs i samarbete med andra.

Här hittar du både vad som händer inom kort och det som redan är historia.

__________________________________________________________________________________

Tillsammans kan vi göra mer
Pär InnalaVid årsskiftet sänktes momsen på naturguidningar till sex procent. En stor framgång som visar att vi tillsammans gör skillnad. Under valåret 2018 frågar vi politikerna hur vi tillsammans tillgängliggör naturen för fler och samtidigt skapar nya jobb på landsbygden. Ekoturismföreningen har flera förslag och du behövs som medlem.

 

Publicerad: den 6 januari 2018
[Mer]

Nominera till årets mångfaldspris
Staffan Svanberg / BosminaFörra året instiftades ett mångfaldspris till Staffan Svanbergs minne. Första utmärkelsen gick till arbetet med fjällrävssafari i Härjedalen. Priset, som ska främja samverkan mellan naturvård och naturturism, gav dessutom eko internationellt. Nu söker Ekoturismföreningen och Naturvårdsverket nya kandidater att premiera.

 

Publicerad: den 19 mars 2018
[Mer]

Årsmöte 2018
BlåsippaVi summerar ett framgångsrikt 2017 med momssänkningar, spännande förslag kring national- och ekoparker och en ny inriktning för naturturism på gymnasiet. Samtidigt spikar vi målen för 2018, som inkluderar höstens val, och blickar framåt mot en världskongress om naturturism i Sverige nästa år. Alla medlemmar är varmt välkomna!

 

Publicerad: den 12 mars 2018
[Mer]

Naturen sätter Sverige på kartan
Hundspann bland molnenEn av besöksnäringens främsta tillgångar är svensk natur. Naturturismen profilerar Sverige internationellt och sänkt moms på naturguidningar kan bidra till jobb i hela landet. Den 7 februari bjuder Ekoturismföreningen in statsrådet Per Bolund till ett samtal om vild natur, landsbygdens reseanledningar och företagens växtkraft.

 

Publicerad: den 16 januari 2018
[Mer]

Extra årsmöte: Nytt namn på föreningen
SkeppStyrelsen för Ekoturismföreningen föreslår att föreningen byter namn till Svenska Natur- och Ekoturismföretagen. Namnändringen speglar föreningens strävan att företräda hela Sveriges naturbaserade turism och understryker ett fokus på näring och entreprenörskap. En förändring som gradvis växt fram under de senaste 15 åren.

 

Publicerad: den 16 januari 2018
[Mer]

Samverkan kring hållbar fisketurism
Sportfiske i AmmarnäsSvensk fisketurism omsätter redan idag flera miljarder kronor. Potentialen är ännu större, inte minst på internationella marknader. Initiativen är många, men inte alltid samordnade. I slutet av januari träffas näring, ministrar, offentliga beslutsfattare, kungen, forskare och många fler för samtal om fisketurismens framtid.

 

Publicerad: den 15 december 2017
[Mer]

Nominera årets arrangör
PärlugglaTillsammans med branschtidningen Travel News delar Ekoturismföreningen varje år ut Grand Travel Awards Ekoturismpris till den arrangör som bäst levandegör svensk ekoturism. Söndagen den 14 januari är sista dagen att nominera kandidater till priset för 2018, som då delas ut för 21:a gången.

 

Publicerad: den 15 december 2017
[Mer]

Årsmöte 2017
Kajaker i BohuslänÅrsmötet den 10 mars inleds med korta anföranden om hållbar produktutveckling, tyska naturturister, utkast till delstrategi för naturturism, satsningar i norr, Naturens Bästas nya resesajt, insatser på Facebook och annat matnyttigt. Platsen blir Vildmarksmässan i Älvsjö. Alla medlemmar och intresserade är varmt välkomna!

 

Publicerad: den 17 februari 2017
[Mer]

Nominera årets arrangör
PärlugglaTillsammans med branschtidningen Travel News delar Ekoturismföreningen varje år ut Grand Travel Awards Ekoturismpris till den arrangör som bäst levandegör svensk ekoturism. Fredagen den 13 januari är sista dagen för att nominera kandidater till priset för 2017, som då delas ut för tjugonde gången.

 

Publicerad: den 13 december 2016
[Mer]

AdventureEDU i Västerås
Tältkåta i norrskenDen 14 - 16 november genomförs ATTA:s affärsutvecklingsprogram AdventureEDU i Västerås. På agendan står hållbar produktutveckling, stärkt internationell konkurrenskraft, globala trender och mycket mer. Ett fåtal platser finns kvar till dagarna, som inleds med en workshop kring arbetet med en delstrategi för svensk naturturism.

 

Publicerad: den 28 september 2016
[Mer]

Första hjälpen i naturen
Lekande barnNio kortare utbildningar och två tiodagarskurs om första hjälpen ute i naturen erbjuder Crossing Latitudes under 2016. Kurserna vänder sig i första hand till arrangörer av naturturism och andra friluftsintresserade utan tidigare förkunskaper på området. Medlemmar i Ekoturismföreningen får rabatt på kursavgiften.

 

Publicerad: den 17 maj 2016
[Mer]

SM i utomhusmatlagning
Billingen utanför SkövdeI samband med Sweden Outdoor Festival utanför Skövde genomförs även SM i utomhusmatlagning för upp till 20 föranmälda lag. Utifrån lokala råvaror ska lagen under ett par timmar tillaga en trerätters middag med hjälp av öppen eld och Trangiakök. En av många spännande utomhusaktiviteter som bjuds på Billingen den 17-18 september.

 

Publicerad: den 13 augusti 2016
[Mer]

Tillsammans gör vi skillnad
Vandring med packrenTillsammans med goda argument och andra skapar vi bättre villkor för svensk naturturism. Den senaste tiden har vi med framgång påverkat framtidens fjälljakt, guideutbildningar och skogsbruk. Men är vi fler kan vi göra mer. Bli medlem idag och vinn ett av tre presentkort á 3 000 kronor, som lottas ut bland sommarens nya medlemmar.

 

Publicerad: den 13 juni 2016
[Mer]

Försommarseminarium i Tiveden
Tjäderspel i Tivedens nationalparkRunt Tivedens nationalpark kan nya jobb och mer lokala turismintäkter skapas. Men då krävs buffertzoner med besöksvänliga och attraktiva skogar, så att fler stannar en natt eller två. Den 3 juni möts företrädare från riksdag, kommun, länsstyrelse, Sveaskog och traktens turismföretag för att diskutera Tivedens möjligheter.

 

Publicerad: den 26 april 2016
[Mer]

Årsmöte med buffertskogar & export
BlåsippaFöredrag om det växande stödet för hyggesfria buffertskogar i Tiveden och VisitSwedens historiska exportsatsning på svensk natur- och ekoturism ramar in Ekoturismföreningens årsmöte tisdagen den 5 april i Stockholm. Platsen blir ABF:s lokaler på Sveavägen i Stockholm och alla medlemmar och intresserade är varmt välkomna!

 

Publicerad: den 11 mars 2016
[Mer]

Nominera årets arrangör
PärlugglaTillsammans med branschtidningen Travel News delar Ekoturismföreningen varje år ut Grand Travel Awards Ekoturismpris till den arrangör som bäst levandegör svensk ekoturism. Måndagen den 11 januari är sista dagen för att nominera kandidater till priset för 2016, som då delas ut för nittonde gången.

 

Publicerad: den 21 november 2015
[Mer]

Första hjälpen i naturen
Lekande barnSju kortare utbildningar och två tiodagarskurs om första hjälpen ute i naturen erbjuder Crossing Latitudes under 2015. Kurserna vänder sig i första hand till arrangörer av naturturism och andra friluftsintresserade utan tidigare förkunskaper på området. Medlemmar i Ekoturismföreningen får rabatt på kursavgiften.

 

Publicerad: den 2 februari 2015
[Mer]

Fisketurism: Jobb & exportintäkter
Flugfiskare vid fjällsjöI början av mars presenteras ett förslag till handlingsplan för svensk fisketurism. Ett par veckor senare, fredagen den 20 mars på Sportfiskemässan i Jönköping, diskuteras handlingsplanens förslag och ståndpunkter. Inbjudna är företrädare från regeringen, Alliansen, sportfiskare, fiskevattenägare och älvräddare.

 

Publicerad: den 9 februari 2015
[Mer]

Årsmöte 2015
Runa - FiskareDen 20 mars klockan 13.00 är det dags för Ekoturismföreningens årsmöte på Sportfiskemässan i Jönköping. På förmiddagen presenteras även vårt förslag till framtidsplan för svensk fisketurism, och vi finns sedan på plats under hela mässan i en monter tillsammans med Fisketurismföretagarna. Alla medlemmar är varmt välkomna!

 

Publicerad: den 24 februari 2015
[Mer]

Nominera årets arrangör
PärlugglaTillsammans med branschtidningen Travel News delar Ekoturismföreningen varje år ut Grand Travel Awards Ekoturismpris till den arrangör som bäst levandegör svensk ekoturism. Fredagen den 9 januari är sista dagen för att nominera kandidater till priset för 2015, som då delas ut för artonde gången.

 

Publicerad: den 5 december 2014
[Mer]

Visa aktuella
1 2 3 4 5 6 7 8 9 nästa sista