Tipsa en vän

Res med Naturens Bästa

Staffan WidstrandNaturens Bästa visar vägen till det roligaste som går att uppleva i svensk natur. På Sveriges första naturresesajt hittar du hundratals kvalitetssäkrade och bokningsbara naturresor från Skåne i söder till Lappland i norr.

Hela utbudet är sökbart utifrån vad du vill göra, till vilket landskap du vill resa och när på året du vill åka. En elegant och banbrytande resesajt som snart också finns på engelska.
Mer om Alla kvalitetsmärkta naturresor här…

Naturens Bästa vill inte bara visa vägen till de i Sverige som är bäst på ekoturism.
Märkningen lotsar dig också till de arrangörer som bryr sig om natur, traktens människor, miljön och inte minst om dig som besökare.
Det tjänar du på, men också nästa års besökare.
Svensk natur ska kunna upplevas med upptäckarglädje och respekt många gånger om. Inte bara idag, utan för lång tid framöver. Det är ett sätt att både äta kakan och ha den kvar.
Ekoturism ger helt enkelt skyddsvärd natur och unika kulturvärden ett extra värde. Läs mer om varför du och andra resenärer ska Välja Naturens Bästa nästa gång resan går till svensk natur.
 

EkoturismföreningenNaturens Bästa är en verklighetsanpassad och kostnadseffektiv märkning. Därför bygger den fortlöpande kontrollen till stor del på olika kundreaktioner. Arrangörer som inte håller måttet kan förlora sin rätt att använda märket, vilket redan hänt i något enskilt fall.
Resenärernas synpunkter är mycket viktiga och under Dina synpunkter behövs förklarar vi mer.

Dessutom har vi svarat på de vanligaste frågorna från resenärer.
Du hittar dem under rubriken Svar på vanliga frågor.