Tipsa en vän
Västervik den 7 januari 2017

Pär Innala stärker Naturens Bästa

Pär Innala

Ekoturismföreningen förstärker sitt arbete med Naturens Bästa genom att rekrytera Pär Innala som kommunikationsansvarig för den svenska kvalitetsmärkningen av ekoturism. Pär Innala, med erfarenhet från fjällstationer och skärgårdsturism, ska arbeta med en ny webbplats, ökad närvaro i sociala kanaler och strategiska partnerskap.

Pär Innala är en viktig och efterlängtad förstärkning av Ekoturismföreningens verksamhet, säger Annika föreningens ordförande Fredriksson. / Foto: Carl-Johan Utsi

- Efter fokus på den egna organisationen och ekonomin, tar Svenska Ekoturismföreningen nu ett viktigt steg med att förstärka arbetet med kvalitetsmärkningen Naturens Bästa och den nystart som inleddes förra året, säger föreningens ordförande Annika Fredriksson.
- Vi är mycket nöjda med den här rekryteringen. Pär Innala kan branschen inifrån och vi är övertygade om att han blir en avgörande förstärkning under det här året. Särskilt viktigt nu när Visit Sweden inleder sin fleråriga internationella kommunikationssatsning på hållbar natur- och ekoturism på svensk landsbygd, säger Per Jiborn, generalsekreterare på Svenska Ekoturismföreningen och fortsätter.
- Inledningsvis kommer Pär Innala ansvara för att modernisera Naturens Bästas webbplats, öka vår närvaro i olika sociala kanaler, utveckla samarbeten med viktiga partners och inleda ett mer offensivt arbete kring Naturens Bästas presentkort.

Under 2017 leder Ekoturismföreningen arbetet med en delstrategi för svensk naturturism. En insats som ska resultera i olika strategiska slutsatser, förslag och rekommendationer för landets naturbaserade turism. / Foto: Staffan Widstrand

- I egenskap av branschens företrädare leder nu Svenska Ekoturismföreningen arbetet med en delstrategi för svensk naturturism. Det innebär att vi kommer att gå i bräschen för en lång rad nya och avgörande förslag för naturturismens framtid i Sverige, och då är det nödvändigt att göra den här förstärkningen. Den naturbaserade turismen kan rätt hanterad vara svaret på en mer levande landsbygd med nya jobb och företag, menar Annika Fredriksson.

Pär Innala har bland annat värdefull erfarenhet från STF Abisko Fjällstation. / Foto: Privat

Pär Innala kommer ursprungligen från Haparanda, är uppväxt i Bottenvikens skärgård och brinner för att främja och tillvarata skärgårdens möjligheter. Han har arbetat med turism i över 15 år på bland annat STF Abiskos Fjällstation, tillsammans med ekoturismföretaget Bosmina och med egen verksamhet i skärgården. Vidare har Pär läst upplevelseproduktion vid Luleå tekniska universitet, vilket bland annat inkluderar innovation, konceptutveckling, marknadskommunikation, värdskap, omvärldsanalys och juridik.
- Det känns väldigt roligt att få börja jobba med Ekoturismföreningen och Naturens Bästa, säger Pär Innala och tillägger:
- Som kommunikatör vill jag fokusera på att Naturens Bästa når ut ännu bredare med ett tydligt budskap till besökare här i Sverige och inte minst internationellt. Kvalitetsmärkningen måste skapa nytta för både nuvarande och framtida godkända företag, och vi vill öka andelen hållbar natur- och ekoturism inom Sveriges växande besöksnäring. Detta för att tillgängliggöra fantastiska naturupplevelser för fler, och samtidigt bidra till nya jobb på landsbygden, växande exportintäkter till Sverige och ett starkare skydd av svensk natur.

Pär Innala kommer vara placerad i Norrbotten och börjar sitt arbete i slutet av januari.

Länkar:

 

 

Tillbaka