Tipsa en vän
Järpen den 17 mars 2006

Ulrica Messing diplomerar nya arrangörer

Diplomering Gruppbild

Idag delade statsrådet Ulrica Messing ut Naturens Bästas prestigefyllda diplom till åtta nya arrangörer. Med denna sjunde diplomering på Vildmarksmässan i Stockholm utökas kvalitetsmärkningens utbud till runt 250 olika naturresor från 70 godkända arrangörer.
Bland de senaste guldkornen i svensk ekoturism märks Östersjökryssning med skonaren Linnéa, trandans i Hornborgasjön, kulningskurs i Dalarna, möte med slagugglan, expeditionsvecka i Särna, karolinermarsch i Jämtland, svampdagar i fjällen och hundspannsturer i Stenmarks trakter.

 

Ulrica Messing diplomerar åtta nya arrangörer
inom Naturens Bästa

Stefan Rosengren- Naturens Bästa är ett av de intressantare initiativ som har tagits inom svensk turism under de senaste åren, säger infrastrukturminister Ulrica Messing med ansvar för svensk turistpolitik och tydliggör:
- En kvalitetsmärkning som sporrar och förädlar svensk naturturism är en metod för att utveckla hela resenäringen. Här har Naturens Bästa gjort en viktig insats genom att stimulera fram flera attraktiva spetsprodukter. Arrangemang som är med och lyfter fram bygder, regioner eller hela landet, och skapar arbetstillfällen samtidigt som naturskyddet stärks.
- Naturens Bästas senaste initiativ att koppla samman ekoturismen med näringens tunga aktörer inom mötesindustrin, persontransporter och logi hoppas jag kan stärka svensk konkurrenskraft och lyfta fram Sverige som ett spännande resmål, avslutar Ulrica Messing.

 

Ett sätt att lyfta fram vårt kulturarv

Sedan tidigare har Naturens Bästa ett brett utbud av ridresor, hundspannsturer, samiska upplevelser och familjeäventyr. Nu tillkommer dessutom flera kulturhistoriska resor.
- Den här gången är vi särskilt glada över nya arrangemang som Östersjökryssningar med skonaren Linnéa, vandringar i karolinernas spår och kurser i kulning där historiska händelser, traditioner och föremål står i fokus. Naturens Bästa är ju inte bara vildmark och sällsynta fåglar, utan märkningen vill också levandegöra den del av vårt kulturarv som är förknippat med vår svenska natur, berättar Maria Kjellström företagsrådgivare på Svenska Ekoturismföreningen. 

 

Dessa är de åtta diplomerade arrangörerna:

 

Ansökningsomgången har genomförts med värdefull finansiering från;

  • Naturvårdsverket
  • Näringsdepartementet
  • WestmannaTurism
  • Åre Kommun
  • Regionförbundet i Kalmar län
  • Smålands Turism AB
  • Leader Kustland och Leader Sommenbygd
  • LRF-projekten ”Upplev Östgötalandet” och ”Upplevelseturism i Småland”

 

Läs hela Pressmeddelandet i pdf-format.

 

Länkar Alla godkända arrangörer
 
Fler bilder Diplomering # 7 Vildmarksmässan
Filer Pressmeddelande 2006-03-17

 

Tillbaka