Tipsa en vän
Mörrum den 26 mars 2004

Laxfiske i Mörrumsån kvalitetsmärks med Naturens Bästa

Mörrumsån är Sveriges mest kända laxfiskedestination, och i samband med dagens premiär diplomeras Mörrums Kronolaxfiske som godkänd arrangör av svensk ekoturism.
Det innebär att kvalitetsmärkningen Naturens Bästa utökas med ännu ett arrangemang i världsklass - ett helgpaket vid Mörrumsån med fiske på östersjölax och havsöring.


- Laxfisket i Mörrumsån är ett legendariskt flaggskepp, och välkänt i sportfiskekretsar långt utanför Sveriges gränser. Att kunna införliva ett tydligt fiskepaket i Mörrum känns därför särskilt roligt. Därmed växer Naturens Bästas utbud med mer av spännande ekoturism från i stort sett hela Sverige, för olika smakriktningar och för alla plånböcker, berättar Dan Jonasson, ordförande i Svenska Ekoturismföreningen.

- Det är också glädjande att Mörrums Kronolaxfiske sedan flera år tillbaka medvetet och ambitiöst arbetar för ett sportfiske på naturliga laxbestånd. Det vill säga att östersjölaxen ges bästa möjliga förutsättningar att reproducera sig på egen hand i en av sina viktigaste lekälvar. Det här är ett tydligt kvitto på att genomtänkt sportfiske och naturvård drar åt samma håll och värnar om samma värde, poängterar Dan Jonasson.

Läs hela pressmeddelandet i den bifogade PDF-filen

 
Filer Pressmeddelande 2004-03-26

 

Tillbaka