Tipsa en vän
Järpen den 16 september 2008

Ekoturismskolan: Hundspann

Slädhund pussar flicka

En hundspannsarrangör måste kunna mer än bara sela på hundarna. Det handlar om bra utrustning, rätt kläder på gästerna, värdskap, säkerhetsrutiner, hantering av kyla och dåligt vinterväder, matlagning i fält och mycket mer. Seth Sjöblom med 30 års erfarenhet av hundar, hundspannsturism och tävlingar på elitnivå ger här en introduktion till hundspannsturismen i Ekoturismskolans andra avsnitt.

Människan och hunden har hållit ihop i flera tusen år, och samarbetet fortsätter bland exempelvis svenska hundspannsarrangörer. Vid sidan av gnistrande vintervyer och snötunga granar är just samspelet mellan hund och människa ofta nyckeln till ett lyckat arrangemang. Om detta och mycket annat kring olika sorters gäster, deras betalningsvilja, säkerhetsrutiner och värdskap under turen skriver hundspannsexperten Seth Sjöblom.
Läs hela avsnittet ”Hundspann - en draghjälp för turismen” i pdf-format här…

Här kan du läsa Ekoturismskolans tidigare avsnitt i pdf-format:
”Upplevelsekvalitet för gästen” av Staffan Widstrand

 

Länk- & lästips:
Kvalitetsmärkta hundspannsturer
Hundspannsarrangörer i Ekoturismföreningen
Hundspannskurs i Jokkmokk i oktober 2008
Satsa på flera säljkanaler  Safari 1 2007
Vildmarkskocken 2007 - The Silent Way  Safari 3 2007
Årets Ekoturismarrangör Jokkmokkguiderna  Safari 1 2008

 

Ekoturismskolan hjälper dig att utveckla din verksamhet !

Ekoturismskolan är en satsning där vi presentera erfarenheter och lärdomar i olika ämnen från några av landets främsta ekoturismarrangörer och konsulter. Med hjälp av specialister inom olika verksamheter publicerar vi matnyttiga texter för att hjälpa dig att bygga upp en egen bra ekoturismverksamhet. 
Ekoturismskolan avhandlar bland annat förutsättningarna för ekoturism och vad som måste fungera för att lyckas på en tuff marknad. Vidare tar vi upp prissättning, lönsamhet och utländska marknader. Där emellan varvar vi med specialartiklar om hästturism, säkerhet, paddling, fiske, jakt, matlagning, hundspannskörning och mycket mera.

Vill du stödja utvecklingen av svensk ekoturism?
Då är du välkommen som medlem i Ekoturismföreningen.
Läs mer här

 

 

Tillbaka