Tipsa en vän
Östersund den 7 april 2009

Ekoturismskolan: Proffsig på ekonomi

Många blåbär

Många anser att ekonomin är ett nödvändigt ont, men hållbar ekoturism kräver också bra lönsamhet, rätt priser på en tuff marknad, tillgång till likviditet året runt, och ordning och reda i bokföringen. Här summerar Eva-Karin Kronquist, idag ekonomichef på Hilleberg The Tentmaker och med mångårig erfarenhet av bokföring och ekonomisk redovisning, grunderna för en sund och hållbar ekonomi.

Skapar du bra rutiner och lär du dig använda bokföringen på rätt sätt får du kontroll över ekonomin, samtidigt som ”pappersarbetet” blir roligare och ekonomiarbetet mer effektivt.
Din tid är dyrbar och du är den viktigaste personen i företaget!
Därför ska du planera ditt ekonomiarbete.

I särskilda delavsnitt förklaras hur man gör en affärsplan, en budget och hur man sedan använder budgeten för att göra en likviditetsplan. Vidare ägnas ett delavsnitt åt hur man gör en kalkyl för att prissätta ett arrangemang. Dessutom får du tips på hur du förenklar företagets administration och avsnittet avslutas med en ekonomisk ordlista.  

Vildare än västern gäller ute. För ekonomin gäller ordning och reda.

Här kan du ta del av de olika delavsnitten som pdf-filer:

 

Här kan du ladda ner mallar i Excel-format för:

 

Här kan du läsa Ekoturismskolans tidigare avsnitt i pdf-format:
Upplevelsekvalitet för gästen av Staffan Widstrand
Hundspann - en draghjälp för turismen av Seth Sjöblom
Hästturism på export av Anna Widstrand
Jaktturism av Håkan Strotz
  

 

Ekoturismskolan hjälper dig att utveckla din verksamhet !

Ekoturismskolan är en satsning där vi presentera erfarenheter och lärdomar i olika ämnen från några av landets främsta ekoturismarrangörer och konsulter. Med hjälp av specialister inom olika verksamheter publicerar vi matnyttiga texter för att hjälpa dig att bygga upp en egen bra ekoturismverksamhet.

Ekoturismskolan avhandlar bland annat förutsättningarna för ekoturism och vad som måste fungera för att lyckas på en tuff marknad. Vidare tar vi upp prissättning, lönsamhet och utländska marknader. Där emellan varvar vi med specialartiklar om hästturism, säkerhet, paddling, fiske, jakt, matlagning, hundspannskörning och mycket mera.

Vill du stödja utvecklingen av svensk ekoturism?
Då är du välkommen som medlem i Ekoturismföreningen.
Läs mer här

 

 

 

Tillbaka